• et

30 küsimust enese avastamiseks

Kes ma olen ja kus ma hetkel oma eluga olen?

Millal sa viimati võtsid hetke, et mõelda oma elule, igapäevastele valikutele, mida teed ning sellele, kas ja mil viisil sinu iga hetk on kooskõlas sinu enda soovidega? Kui palju oled saanud väljendada läbi oma töö, oma hobide ja erinevate suhete ja iseenda arengu just iseend? Kui palju on sinu karjääris rolli mänginud juhus või oled lasknud teistel oma elu juhtida?

Minuni jõuab tihti inimesi, kes avastavad ühel hetkel, et nüüd on aeg elada endale. Nad leiavad aja ja jõu, et tõeliselt vaadata enda sisse ja uudistada – mis paneb silma särama, mis tegelikult teeb elu põnevaks just nende jaoks, mis inspireerib ja motiveerib neid. Alles siis saab hakata kujundama elu oma reeglite järgi. Siis, kui tead, mis on sinu sisemised reeglid.

Mida varem oma sisemisi vajadusi, soove ja unistusi tundma õpid, seda kergem on oma unistuste elu luua ning oma ettevõtet või karjääri kohandada terve elustiiliga. Oleme ju siin selleks, et elu nautida, mitte tegemaks tööd, et saaks veel tööd teha.

Kui sa ei ehita oma unistusi, siis palkab keegi teine sind selleks, et sa ehitaks nende omi.

30 küsimust, mis aitavad sul end tundma õppida

Selleks, et saaksid ükskõik millises töövormis, olgu vabakutselisena, ettevõtjana, juhina, eksperdina, palgatöötajana, rändajana ise ehitda oma unistusi, on hea, kui tunned iseend. Järgnevalt 30 küsimust, mis aitavad sul seda teha. Võta selleks parajalt aega, võta kena märkmik, kuhu saad vastuseid kirjutada või mõtiskle lihtsalt rahulikult nende küsimuste üle. Mida avastad enda jaoks? Millele on kerge vastata? Millele pole kunagi tähelepanu pööranud, aga tunned, et võiks? Et oleksime terved nii vaimselt kui füüsiliselt, on vaja mõista oma vajadusi, olla terviklikult kohal igas oma eluvaldkonnas ning tunda, et sa suudad elu väljakutseid võtta just sellistena – väljakutsetena.

 1. Kuidas ma end just praegu tunnen?
 2. Mida vajan oma ellu rohkem?
 3. Mis teeks mind praegu õnnelikuks?
 4. Mis läheb hästi minu elus?
 5. Mille eest olen tänulik?
 6. Millal sellel nädalal tundsin rõõmu?
 7. Tee nimekiri oma väiksematest ja suurematest edusammudest sellel kuul.
 8. Mis mind hetkel häirib? Miks?
 9. Mis on minu hetke prioriteet?
 10. Mida ma iseendas eriliselt armastan?
 11. Kes on mulle maailmas kõige tähtsam ja miks?
 12. Kui saaksin maailmaga jagada ühte sõnumit, mis see oleks?
 13. Millist nõu annaksin oma nooremale minale? Kas ma ise järgin seda nõuannet hetkel?
 14. Mida ma sellel nädalal olen õppinud?
 15. Mida teeksin esimesena kui mul ei oleks kuhugi kiiret?
 16. Mis kulutab minu energiat? Mida saan teha, et seda kulu vähendada või üldse eemaldada?
 17. Milline näeb välja mu ideaalne hommik?
 18. Milline näeb välja mu ideaalne päev?
 19. Mis paneb mind elama, särama? Millal ma viimati seda sära silmas tundsin?
 20. Kes või mis inspireerib mind kõige rohkem? Miks on see inspiratsioon minu jaoks atraktiivne?
 21. Kas tunnen kuskil valu, kust see pärit on? Mida on vaja, et saaksin terveneda?
 22. Mis on minu tugevused? Milles olen tõeliselt hea?
 23. Mida olen alati soovinud teha, kuid olen olnud liiga kartlik?
 24. Mida olen alati soovinud õppida?
 25. Milliseid hobisid soovin proovida?
 26. Kui mul oleks võimalik elada ükskõik, kus kohas maailmas, kus ma sooviksin elada?
 27. Kuhu ma soovin järgneva 5 aasta jooksul reisida?
 28. Mida saan teha, et enda eest paremini hoolt kanda?
 29. Kuna olen teinud midagi, mida arvasin, et ma ei suuda teha?
 30. Kui minu elu lõppeb, mida soovin oma pärandina maailmale ja/või oma lähedastele jätta?

Kuidas kujundada oma elu?

Enda elu kujundamine tähendab, et sa tunned, et sul on võimalus ja ka vastutus, oskus ja valmisolek tegutseda enda soovide järgi. Sa tead, mida soovid ja leiad viise, kuidas iga päev protsessi nautida ja samal hoida oma missiooni silme ees. Isegi kui tulevad raskused või end takistavad mõtted, siis sinu soov elada omadel tingimustel aitab sul edasi liikuda. Küsimusi, mida endale esitada on palju, kuid alusta ülalolevatest. Tulevikutöö reeglid kujundame just meie ise, kui me seda vaid soovime.